Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва обіцяє перешкодити надмірному росту тарифів на послуги ринків

5 лютого 2010, 09:00
542
0
Реклама

У Держкомпідприємництва заявляютьщо готові розглянути усі ділові зауваження і пропозиції, спрямовані на недопущення надмірного росту вартості оренди торгових місць і послугщо надаються ринками (торговими центрами, комплексами). Результати таких рекомендацій будуть враховані при розробці відповідних нормативно-правових актів.

Ситуація дійсно залишає бажати кращого, оскільки і на сьогодні, незважаючи на прийняття двох урядових актів - постанови КМУ "Про заходи по стабілізації цін за надання послуг і оренду торгових приміщень (площ) в торгових об'єктах, на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи" і Порядку розрахунку цін на послуги і оренду торгових приміщень (площ) і їх обслуговування на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів (затвердженого спільним наказом Мінекономіки і Держкомпідприємництва) - деякі з проблем залишаються до кінця невирішеними.

Серед таких проблемних моментів - відсутність єдиної системи укладення договорів між підприємцями і адміністрацією ринку, а також досить високий розмір орендної плати.

Нагадаємо, згідно новими правилам орендна плата за торгові приміщення (площі) на ринках розраховується орендодавцем виходячи з собівартості надання в оренду торгових приміщень і прибуткурозмір якої не може перевищувати 20 %. Також адміністрацію ринків зобов'язали за заявою підприємця укладати договір оренди з підприємцями, які сплатили ринковий збір за 30 і більше днів на одному ринку, а також вести реєстр таких договорів. Не обійшлося і без деяких незрозумілих моментів. Приміром, в постанові КМУ так і не було уточнено, чи повинен підприємець сплатити збір за 30 днів підряд або досить зібрати квитанції на 30 днів за будь-який період. Детальніше про достоїнства і недоліки цього порядку, а також про те, що роблять в цьому напрямі зараз, см в матеріалах ЛІГА :ЗАКОН "Визначений механізм формування цін на послуги і оренду торгових приміщень на ринках", "Ринкові відносини", "АМКУ: тарифи на послуги ринків потрібно переглянути".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини