Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідати за збереження документів про банкрутство повинен ліквідатор підприємства

4 лютого 2010, 17:11
764
0
Реклама

Усю повноту відповідальності за збереження документів про банкрутство несе призначений судом ліквідатор підприємства. Такого висновку дійшли фахівці Держкомпідприємництва, присвятивши цьому окреме лист.

Згідно ст. 34 Закони "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом"впродовж усієї ліквідаційної процедури саме ліквідатор, призначений в судовому порядку, зобов'язаний забезпечувати належне оформлення, впорядкування і зберігання усіх документів банкрота, у тому числі фінансово-господарських. Після винесення судом визначення про ліквідацію юрособи-банкрота ліквідатор також зобов'язаний забезпечити цілісність і збереження архівних документів банкрота і за узгодженням з Головним архівним управлінням (чи уповноваженим ним архівною установою) визначити місце їх подальшого зберігання.

Таким чином, уся відповідальність за належне оформлення і зберігання документації про банкрутство покладається на ліквідатора підприємства. В той же час слід пам'ятати, що терміни зберігання документів визначаються згідно наказу Головного архівного управління "Про затвердження Переліку типових документіві багато хто з них просто "не доживає" до моменту ліквідації фірми (приміром, розрахункові відомості сплати внесків до різних фондів зберігаються упродовж трьох років).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини