Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Закон про режим paperless опубліковано

Реклама

7 серпня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» № 1689-ІХ, який Парламент ухвалив 15 липня.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування. Протягом цього часу Кабмін має затвердити план заходів щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Документом введено нові терміни, такі як «електронна публічна послуга», «автоматичний режим надання електронної публічної послуги», «комплексна електронна публічна послуга», «система електронної взаємодії електронних ресурсів», «публічна послуга», інших термінів, пов'язаних з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлюються особливості їх надання.

Детальніше про цей Закон читайте тут.

Уникайте фінансових ризиків при укладанні договорів. Спробуйте новий функціонал Contractum в LIGA360: Юрист. У системі можна перевірити приховані платежі за контрактом, пересвідчитися, що штрафи та неустойки вказані згідно з домовленостями. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Раніше у Мінцифри роз'яснили, що основна мета режиму «без паперів» - держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, довідки та посвідчення, якщо інформація є в державних реєстрах. Згодом більше не доведеться ходити по довідки, стояти в чергах та робити ксерокопії. Інформацію, яка потрібна державі про вас, можна буде згенерувати на порталі чи в застосунку Дія.

«Завдяки закону Paperless ми прискорюємо цифровізацію України і перетворення країни на цифрову державу, яка насамперед опікується інтересами людей. Україна вже стала державою з першими у світі офіційними електронними паспортами та найшвидшою реєстрацією бізнесу. Далі ми поступово плануємо перенесення всіх державних процесів в екосистему Дії. Отримати будь-яку довідку, підписати або згенерувати документи, скористатися держпослугами можна буде онлайн у Дії», - зазначив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зупинити незаконні дії щодо вашої земельної власності? Сервіс SMS-Маяк Земля моніторить зміни Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7. Вам надійде миттєве сповіщення про будь-які реєстраційні зміни земельного об'єкта. Спробуйте зараз.

Читайте також: Правова позиція ВС щодо надання містобудівних умов та обмежень на забудову декількох земельних ділянок

ВС роз'яснив, чи є аудіозапис розмови допустимим доказом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини