Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддів можуть наділити новими повноваженнями

4 лютого 2010, 12:38
454
0
Реклама

Народний депутат Юлія Новикова (фракція ПР) пропонує відмінити обов'язковий характер проведення попереднього судового засідання, встановленого статтею 130 Цивільного процесуального кодексу України. Про це, зокрема, йде мова в законопроекті № 6035.

Як вже вказувалося вище, проектом пропонується відмінити обов'язковий характер проведення попереднього судового засідання в цивільному судочинстві, а замість цього надати суддям право самим визначати необхідність його проведення. Згідно з документом, суддя матиме право сам визначити чи так необхідно попереднє засідання, враховуючи при визначенні складність справи або обгрунтоване клопотання позивача. Також пані Новикова пропонує скасувати необхідність прийняття за результатами попереднього засідання постанови про процесуальні діїякі необхідно зробити до початку судового розгляду, замінивши його на фіксацію цих дій в журналі попереднього судового закладу.

Виходячи з тексту проекту можна зробити укладення, що обов'язковість проведення попереднього судового засідання судді за умовчанням можуть застосовувати тільки до складної категорії справ. А такі розгляди, як стягнення заборгованості за послуги ЖКГ, стягнення заборгованості за договором позики і кредитним договором, розірвання браку або невиплата зарплати проводитимуться без попереднього судового засідання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини