Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок обслуговування банківських рахунків стане простіше і приємніше

4 лютого 2010, 12:14
966
0
Реклама

Національний банк вніс зміни у Інструкцію про порядок відкриття, використання і закриття рахунків в національній і іноземних валютахщо дещо полегшили порядок обслуговування банківських рахунків.

Іноземні представництва зможуть декілька заощадити на послугах нотаріусівзокрема, щоб відкрити банківський рахунок в національній валюті типу "Н", можна буде подавати копію свідоцтва МЗС (про акредитацію офіційного представництва на території України), картку із зразками підписів і відбиток друку, при цьому завіряти їх зможе уповноважене обличчя банку. Це досить істотно, оскільки досі Інструкція передбачала необхідність нотаріального завірення цих документів або, як варіант, - завірення їх в МЗС. Також для відкриття поточного рахунку типу "Н" замість копії свідоцтва про держреєстрацію в НБУ потрібно буде подавати копію свідоцтва про акредитацію, засвідчену нотаріально або, як було сказано вище, за підписом уповноваженого співробітника банку.

Потурбувався НБУ і про інтереси інших банківських клієнтів. Наприклад, у разі зміни найменування банку, яке не пов'язане з його реорганізацією, а також у разі зміни найменування банку у зв'язку з проведенням його реорганізації шляхом перетворення зміни рахунків клієнтів не проводяться. Одночасно з цим банк:

- своєчасно інформує усіх клієнтів про зміни у своєму найменуванні;

- не займається новим юридичним оформленням рахунків.

Звернемо увагу, що нові зміни зачепили також інтереси акціонерних товариств. У разі зміни їх найменування (без застосування процедури припинення юрособи) закриття їх поточних рахунків і відкриття нових не здійснюється. Такі АТ в 3-місячний термін з дня отримання нового свідоцтва про держреєстрацію будуть повинні подати у банк новий пакет документів для відкриття поточного рахунку, окрім заяви про відкриття поточного рахунку.

На сьогодні усі вищеназвані правила доки не застосовуються унаслідок того, що постанова НБУ ще не була офіційно опублікована, а саме з цієї миті, як вказано в документінабуває чинності новий порядок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини