Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за зберігання вилучених у справах про порушення митних правил товарів збільшать

4 лютого 2010, 12:06
210
0
Реклама

Держмитслужба розробила проект наказу, змінюючий порядок здійснення розрахунків сум витрат, понесених митним органом при розгляді справ про порушення митних правил.

У новій редакції викладений п. 6 Порядку проведення розрахунків. Тепер витрати на зберігання товарів і транспортних засобів, вилучених у справах про порушення митних правил і розміщених на складах митниці, обчислюються з дня фактичного їх розміщення. Відшкодування цих витрат здійснюється особою, відносно якої виноситься постанова про накладення стягнення (як правило, власником).

Таким чином, сума згаданого відшкодування зростеоскільки раніше на підставі п. 6 Порядку і наказу Держмитслужби від 29.07.2008 № 821 розрахунок плати за зберігання на складах митних органів починався з 11-го дня зберігання. Десятиденний термін безоплатного зберігання, таким чином, скасовується, якщо зберігання йде у зв'язку з вилученням товарів для розслідування справи, оскільки в таких випадках митне оформлення до винесення ухвали у справі не здійснюється.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини