Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посиливши контроль за виробництвом сигарет, держава спровокує їх подорожчання

4 лютого 2010, 11:20
323
0
Реклама

ДПАУ запропонувала ввести держконтроль над виробництвом тютюнових виробів. Про це, зокрема, говориться в проекті відповідних змін в Закон "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Отже, ДПАУ пропонує встановити такий же держконтроль за виробництвом тютюнових виробів, як на сьогодні здійснюється за виробництвом спирту. Це означає, що у разі прийняття проекту на тютюнових підприємствах будуть встановлені податкові пости і здійснюватиметься контроль за відвантаженням тютюнової продукції. Крім того, проектом пропонується підвищити ставку ввізного мита на тютюнову сировину (на сьогодні тютюн ввозиться по нульовій ставці).

На сьогодні держконтроль за виробництвом і випуском сигарет в Україні не здійснюється. Ставка ввізного мита на тютюнову сировину складає 0 %, а акцизний збір стягується із вже готової продукції. При цьому завозити сировину мають право як виробники, так і підприємці, що не мають потужностей для виробництва тютюнових виробів. У разі прийняття проекту податковий тиск на виробників тютюну посилиться, оскільки вони двічі повинні будуть сплачувати податкові платежі: 1) мито при ввезенні сировини і 2) акцизний збір із вже готової продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини