Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки можуть зобов'язати трохи відкрити "банківську таємницю"

4 лютого 2010, 09:40
602
0
Реклама

Група народних депутатів на чолі з Юрієм Кармазиным (фракція НУ-НС) і Володимиром Даниленко (фракція КПУ) зареєстрували у ВР законопроект № 3673-1 "Про внесення змін до ст. 62 Закони України "Про банки і банківську діяльність" (відносно розкриття банківської таємниці)що пропонує розширити підстави для розкриття банками інформації про рахунки їх клієнтів.

Зокрема, проектом закону пропонується внести зміни в порядок розкриття банківської таємниці, точніше, зобов'язати банки надавати необхідну інформацію слідчим комісіям ВР, органам прокуратури, СБУ, МВС і органам Антимонопольного комітету з їх письмового запиту.

До речі, питання про розкриття банківської таємниці, є актуальним не лише для України. Так, ЛІГА :ЗАКОН у матеріалі "Банківська таємниця для нерезидентів в ЄС "доживає" останні дні" вже писала про те, як в ЄС намагаються боротися із закритим доступом до банківської таємниці і про ефективні (хоча і небажаних для багатьох бізнесменів і політиків, особливо для нерезидентів з країн СНД) результати такої боротьби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини