Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 червня для платників єдиного податку І групи відновлено обов'язок сплати єдиного податку та ЄСВ

Реклама

З 1 червня 2021 року у платників єдиного податку І групи відновився обов'язок сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску (ЄСВ).

На це звертає увагу Головне управління ДПС у м. Києві.

Податківці нагадали, що відповідно до п. 52-9 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу платники єдиного податку І групи тимчасово звільнялися від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень - травень 2021 року, крім випадків порушення такими платниками встановлених главою 1 розділу XIV ПКУ умов застосування І групи платників єдиного податку.

Крім того, відповідно до п. 9-10.1 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» тимчасово звільнялися від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до І групи платників єдиного податку, в частині сум, що підлягали нарахуванню, обчисленню та сплаті такими особами за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року за себе.

Довідково: Зміни передбачені Законом № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодекcу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню та території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Потрібна допомога із податковою декларацією чи звітом з ЄСВ? Скористайтеся Liga:REPORT. Онлайн-сервіс звітності має актуальні шаблони, нагадає про сплату податків та подачу звітів. А підказки й чат-підтримка нададуть впевненості у поданих даних. Придбайте річний доступ до Liga:REPORT прямо зараз, всього за 337 грн.

Читайте також:

Що робити, якщо придбаний товар виявився неналежної якості?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини