Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З етикеток продуктів харчування скоро може зникнути напис "Без ГМО"

3 лютого 2010, 12:50
641
0
Реклама

Кабмін має намір спростити вимоги до маркіровки продукції, що не містить ГМО. Відповідна ініціатива була запропонована урядом в проекті закону "Про внесення змін до деяких законів України про надання інформації про утримувані в продукції генетично модифіковані організми", зареєстроване у ВР під № 6001-1.

Отже, уряд запропонував дозволити виробникам продуктів харчування не відображати на етикетках харчової продукції інформацію про зміст ГМО, у випадку якщо продукт їх не утримує. Іншими словами, якщо продукт виготовлений без додавання ГМОто виробник зможе не проставляти на етикетці напис "Не містить ГМО" або "Без ГМО".

Постановою КМУ від 13.05.2009 № 468 з 1 липня 2009 року введена обов'язкова маркіровка харчових продуктів, що зобов'язує виробників харчових продуктів відображати на етикетці усю інформацію про зміст в продукті ГМО-огранизмов. Проте ряд пропусків в регулюванні цього питання дозволяє виробникам не повністю розкривати інформацію про генетично модифікований продукт. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Чорна мітка" для ГМО".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини