Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінекономіки пообіцяли спростити ліцензування імпорту цукру

3 лютого 2010, 12:14
274
0
Реклама

Мінекономіки пропонує спростити ліцензування пільгового імпорту цукру-сирцю, з тим щоб не допустити росту цін на цей продукт усередині країни. Відповідний проект наказу "Про внесення змін до Положення про порядок видачі ліцензій на імпорт в Україну цукру-сирцю з очерету в межах тарифної квоти" був обнародуваний на сайті Міністерства.

Мінекономіки пропонує спростити процедуру пільгового імпорту цукру-сирцю з очерету шляхом скасування вимоги про наявність у компаній-імпортерів оригіналу сертифікату про походження товару при подачі заявки на отримання ліцензії на імпорт у рамках встановленої Мінекономіки квоти. Окрім цього, документом пропонується скоротити термін дії ліцензій на імпорт з 1 року до 60 днів (2 місяців).

Занадто жорсткі вимоги, що пред'являються державою до імпортерів цього виду продукції привели до того, що на внутрішньому ринку виник дефіцит цукру. АМКУ навіть почав розслідування справи про подорожчання цукру, припустивши, що це ніщо інше, як змова операторів ринку. Між тим вимога про надання оригіналу сертифікату про походження товару є на сьогодні основною проблемою для отримання ліцензії на імпорт цукру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини