Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вісім причин, чому успіх адвоката залежить від ІТ-рішень

20 липня 2021, 18:00
2074
0
Автор:
Реклама

Адвокатура змінюється під впливом цифрових технологій в останні роки. Половина американських фірм закладають технології в бюджет, а за оцінками McKinsey, 23% роботи адвокатів підлягає автоматизації вже сьогодні. Тренд на діджиталізацію приходить і на український юридичний ринок. Цього року legal tech стартапи позмагаються за звання кращих. У чому ж переваги ІТ-інструментів для адвокатів?

Всупереч песимістичним прогнозам, що скоро машини замінять нас всіх, в реальності відбувається навпаки. На цей момент технології не замінюють адвокатів, а надають їм більше можливостей для виконання роботи. Автоматизація дозволяє юристам скоротити час на рутині й паперовій роботі, і зосередитися на стратегічних завданнях. Це означає підвищення маржинальності бізнесу, можливість залучити більше клієнтів, і надавати кращий сервіс.

В Україні автоматизувати роботу адвокатів допомагає рішення LIGA360:Адвокат НААУ. Цей продукт - результат співпраці ЛІГА:ЗАКОН та Національної асоціації адвокатів України. Далі розберемо які завдання можна довірити IT-помічнику LIGA360.

Підвищення кваліфікації онлайн

Адвокат в Україні регулярно проходить підвищення кваліфікації. На практиці, ця вимога може забирати чимало часу від основної діяльності фахівця. Щоб підтвердити свою кваліфікацію, адвокатам доводиться переносити зустрічі й роботу з клієнтами, і відвідувати навчальні заходи в останній момент. Найбільш вигідне рішення для економії часу - підвищувати кваліфікацію онлайн.

LIGA360:Адвокат НААУ дає доступ до навчальних програмних продуктів Вищої школи адвокатури. Фахівці можуть побачити повний список заходів ВША, вибрати відповідний формат і час, і після проходження заходу отримати бали з підвищення кваліфікації. Таким чином, можна рівномірно розподілити навантаження протягом року, і не "закривати" бали в останній момент.

Підготовка до судового засідання від А до Я

Готуючись до судового засідання, адвокат працює з великими масивами інформації. Йому необхідно проаналізувати схожі справи, перевірити на які НПА спиралися судді і якими були результати рішення. Але завдяки цифровим рішенням дані можна отримати миттєво - і сконцентруватися на підготовці власної позиції.

Які інструменти для підготовки до суду є в LIGA360:Адвокат НААУ?

  • Персоналізований пошук судових рішень. LIGA360 - це 20 фільтрів для пошуку серед 94 млн судових рішень. Це дозволяє отримати саме той перелік справ, який необхідний користувачеві. В системі доступні фільтри за інстанцією, найменуванням суду, прізвищами суддів, результатами рішення та ін. Адвокат може переглянути історію справи й кожен етап проходження в судах.

  • Модуль "Судова практика" дозволяє швидко знайти релевантну судову практику, правові позиції й прецеденти. А ще тут представлені 73 тис. рішень ЄСПЛ з перекладом українською мовою.

  • Моніторинг судових рішень і засідань. У LIGA360 можна налаштувати моніторинг для однієї справи або групи справ, подивитися розклад засідань по всій Україні й поставити на контроль найважливіші. Також система відображає надходження судових рішень за топ-10 тематиками у кожній формі судочинства.

  • Прогноз результатів рішення суду. Завантажте позовну заяву - і ви зможете отримати список судових рішень за аналогічним позовом і переліком НПА в ньому.

Аналітична робота з законами

Ще один рутинний процес в роботі адвоката - це пошук НПА та контроль змін законодавства. У чому переваги LIGA360:Адвокат НААУ для цього завдання?

По-перше, це повнота й актуальність даних. LIGA360 відкриває доступ до 1,7 млн нормативно-правових документів та аналітики. База доповнюється й актуалізується щодня. Але головна зручність системи - це аналітична робота з документами. Відкриваючи документ, ви бачите "вершину айсберга". А далі є можливість переглянути всю пов'язану судову практику, аналітику, коментарі до кодексів та законодавство.

По-друге, є можливість налаштувати моніторинг змін для окремого закону або його фрагмента, або для НПА певної тематики.

По-третє, можна переглянути базу законодавства на обрану дату в минулому. Функція "Time Machine" зручна для адвокатів, які готують оцінку давнім правовим спорам або податковим перевіркам. Також в LIGA360 зручно порівнювати редакції документів - навіть з майбутніми редакціями.

Перевірка інформації про клієнтів у два кліки

Адвокат часто стикається з необхідністю перевірити дані про компанії або фізосіб. Це стосується як перевірки осіб, які звертаються за допомогою, так і пошуку інформації в інтересах клієнтів.

У LIGA360:Адвокат НААУ зібрано понад 40 офіційних реєстрів, щоб перевіряти:

  • Інформацію про компанії. Дані ЄДР, податковий борг, тендери, перевірки, судові рішення, зв'язки з іншими компаніями. Якщо налаштувати моніторинг, система автоматично сповістить про будь-які реєстраційні зміни.

  • Інформацію про фізосіб. Борги, перебування в розшуку або під санкціями, корупційні правопорушення, виконавчі провадження, засновані ФОП і компанії. Також можна перевіряти наявність особи в реєстрах адвокатів і нотаріусів.

Новинка: перевірка та аналіз договорів

Нещодавно арсенал інструментів LIGA360:Адвокат НААУ був доповнений договірною роботою. Нова функція CONTRACTUM допомагає перевірити помилки й структуру договорів, приховані зобов'язання, і визначити ризики щодо сторін. Детальніше про новинку читайте в матеріалі.

Вебінари, кейси й професійні видання

У щоденному потоці завдань, в адвоката залишається мало часу, щоб ознайомиться з аналітикою і трендами галузі. LIGA360:Адвокат НААУ - це платформа, яка зібрала всі можливості для професійного розвитку воєдино:

  • Підписка на видання "ЮРИСТ & ЗАКОН”,

  • Вебінари на актуальні правові тематики,

  • 8 тис. ситуацій та алгоритмів дій для юристів.

Пошук клієнтів та розвиток персонального бренду адвоката

Щоб вивести свій бізнес на новий рівень, адвокату потрібно розширювати коло клієнтів і підвищувати впізнаваність на ринку. Методи просування онлайн - вигідніші й ефективніші ніж традиційні медіа. Щоб розмістити інформацію про свою практику або опублікувати колонку в ЗМІ, немає потреби планувати величезний бюджет.

Як просувати послуги адвоката з рішенням LIGA360:Адвокат НААУ?

Все, що необхідно - зайти у Liga:BOOK. Це найповніший юридичний каталог України, де топ-фірми й приватні фахівці:

  • Створюють сайт-візитку і знаходять нових клієнтів,

  • Беруть участь в Національному рейтингу юридичного ринку LIGA ZAKON AWARDS.

Онлайн-звітність для самозайнятих адвокатів

Адвокати, які надають послуги як ФОП, можуть економити час на поданні звітності. Цифрові інструменти дозволяють впоратися з цим завданням без залучення бухгалтера.

В тариф LIGA360:Адвокат НААУ входить сервіс ReporTах. Це Telegram-бот для звітності та сплати податків. З ним підприємці перевіряють заборгованість перед державою, платять ЄСВ і ЕП, готують звітність в зручному форматі діалогу.

LIGA360:Адвокат НААУ - це продукт, який об'єднав 30-річний досвід в розробці IT-продуктів компанії ЛІГА: ЗАКОН та експертизу НААУ в організації адвокатської діяльності та підвищення професійних стандартів адвокатури. Всі необхідні інструменти адвоката тепер об'єднані на єдиній платформі. Дізнатися про тарифи й замовити рішення можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини