Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок землі: як українці можуть користуватися земельними ділянками

Реклама

Фахівці Мінюсту роз'яснили, як українцям користуватися земельною ділянкою після відкриття ринку землі.

1. Здавати в оренду - і отримувати постійний дохід, який, за прогнозами експертів, надалі тільки зростатиме.

2. Бути фермером - користуватися своєю або орендованою землею та розвивати власну справу.

Брати участь у державних програмах підтримки та отримувати компенсацію, відшкодування відсотків по кредитах чи покриття дорадчих послуг.

3. Використати ділянку як заставу.

Тобто, за необхідності, використати землю як заставне майно та отримати кошти на розвиток свого господарства або на особисті цілі.

4. Подарувати або віддати у спадок.

Відтепер ви можете подарувати свою ділянку, та новий власник матиме на неї повні права господаря.

5. Продати - за необхідності, ви можете продати свою земельну ділянку іншому громадянину України, а з 1 січня 2024 року - і українській компанії.

Чи варто поспішати з продажем ділянки? Експерти не радять поспішати. З часом ринкові ціни зростуть. Відповідно, зросте і середня орендна плата, тож здавати в оренду ділянки буде вигідніше.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Відкриття ринку землі: що варто врахувати

Ринок землі: Мін'юст відповів на важливі питання у сфері землеустрою

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини