Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На звання "Місто-герой" в Україні може претендувати більше міст

2 лютого 2010, 11:56
2137
0
Реклама

Питанням привласнення містам статусу "Місто-герой" впритул зайнялися народні депутати Борис Дейч і Олександр Чорноморів (фракція ПР). Свої ініціативи з приводу порядку розгляду пропозицій про те, що надало цього звання і особливостей правового статусу міста-героя парламентарі виклали в проекті закону, зареєстрованому в парламенті під номером 6016.

Отже, документом пропонується встановити правовий механізм привласнення місту звання "Місто-герой". На це звання, згідно з документом, можуть претендувати усі міста на територіях або у безпосередній близькості яких проходили бої з німецько-фашистськими загарбниками і захисники Батьківщини виявили мужність, стійкість і масовий героїзм. Пропозиція про привласнення місту статусу "Міста - героя" в облради можуть подавати як органи місцевого самоврядування, так і об'єднання громадян. Облради, у свою чергу, пишуть звернення у ВР. Звання місту надається відповідною постановою ВР.

На сьогодні в Україні звання "Місто-герой" присвоєно чотирьом містам: Києву (у 1965 році), Севастополю (у 1945 році), Одесі (у 1945 році) і Керчі (у 1973 році). На сьогодні українським законодавством питання того, що надало вищезгаданих звань не врегульоване.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини