Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Киянам нададуть право вибору у визначенні переліку комунальних послуг і їх оплати

1 лютого 2010, 10:45
610
0
Реклама

У 2010 році жителі столиці зможуть самостійно визначати перелік оплачуваних ними послуг за змістом будинків. З цією метою в кожному будинку м. Києва планується провести масові громадські слухання. Відповідні розпорядження підписав столичний мер Леонід Черновецькийінформує прес-служба КМДА.

Зокрема, жителі Києва зможуть додатково закласти в тариф плату за охорону, конс'єржа, заміну ліфта і т. п. Також кияни зможуть залишити усе як є або скоротити перелік послуг.

В той же час необхідно пам'ятати, що законодавством передбачений чіткий перелік обов'язкових послуг за змістом будинків комунальної форми власності, і якщо жителі вирішать відмовитися від яких-небудь з них, то вони повинні будуть визначити, хто займеться наданням цих послуг надалі. Наприклад, якщо в протоколі громадських слухань буде записано, що жителі будинку вирішили відмовитися від централізованого вивезення твердих побутових відходів, то потрібно буде відразу ж вказати, на кого натомість покладається ця функція. Це ж відноситься до змісту ліфта, миття сходів і т. д. Рішення прийматиметься більшістю голосів в кожному окремо взятому будинку.

Згідно ст. 11 Закону "Про житлово-комунальні послуги"за результатами громадських слухань для органів місцевого самоврядування готуються пропозиції в частині узгодження інтересів територіальних громад і виконавців ЖК-послуг (при виникненні розбіжностей відносно визначення потреб общини в переліку комунальних послуг, їх кількості, якості і вартості). Пропозиціїякі виносяться за підсумками громадських слуханьпідлягають обов'язковому розгляду муніципалітетом. Сама процедура проведення слухань регламентується розпорядженням КМДА "Про проведення в м. Києві загальноміських громадських слухань"згідно з яким за три дні до їх проведення необхідно оповіщати про це столичну мерію. Після закінчення слухань належно оформлений протокол знову-таки подається на розгляд голови КМДА для підготовки відповідних доручень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини