Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надмірно сплачені страхові внески: альтернатива для юрлица-"упрощенца"

1 лютого 2010, 09:00
719
0
Реклама

Суми надмірно сплачених страхових внесків повертаються страхувальникам або ж, як варіант, по їх згоді зараховуються в рахунок майбутніх платежів страхових внесків. Про це говориться в листі Пенсійного фонду № 20042/03-30 "Про механізм нарахування страхових внесків суб'єктами підприємницької діяльності - юридичними особами, що обрали спрощену систему оподаткування".

У ст. 14 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" сказано, що працедавці (включаючи тих, хто перебуває на спрощеній системі оподаткування) є страхувальниками для найманих осіб і тому зобов'язані нараховувати і сплачувати у встановлені терміни і в повному об'ємі покладені страхові внески. Втім, поки що (до внесення нових законодавчих змін, відмічає ПФУ) з метою уникнення зайвої сплати страхових внесків платниками єдиного податку за найнятих робітників сума коштів, що направляється до Пенсійного фонду у вигляді частини ставки від єдиного податку за таких працівників, зараховується в рахунок сплати страхових внесків за відповідні звітні періоди.

При цьому суми надмірно сплачених страхових внесків (у тому числі якщо частина єдиного податку, що поступає за найнятих робітників СПД, що обрали особливий спосіб оподаткування, перевищує суму нарахованих страхових внесків) повертаються страхувальникам або по їх згоді зараховуються в рахунок майбутніх платежів страхових внесків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини