Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок накладення і оскарження админвзысканий при порушенні ветеринарних правил

30 січня 2010, 11:59
519
0
Реклама

Госкомветмедицины ствердив Інструкцію по оформленню органами ветеринарної медицини і підрозділами ветеринарної міліції по проведенню карантинних ветеринарних заходів матеріалів про адміністративні правопорушення. Нові правила, діючі вже сьогодні, регламентують не лише порядок накладення админвзысканий, але і особливості їх оскарження.

Справа про адміністративне правопорушення розглядається по місцю його здійснення у 15-денний термін з моменту отримання протоколу і інших матеріалів уповноваженим посадовцем Держінспекції ветеринарної медицини (це ж відзначається і в ст. 277 КоАП). При цьому постанова в справі про админправонарушении складається в двох зразках, один з яких вручається особі, що притягає до відповідальності. Основний перелік процесуальних прав "правопорушника" полягає в можливості:

- знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, представляти докази і заявляти клопотання;

- при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката або іншого фахівця у галузі права, виступати на своїй рідній мові або користуватися послугами перекладача;

- оскаржити постанову у справі.

При здійсненні однією особою двох і більше админправонарушений стягнення накладається за кожне з них. Якщо ж особа зробила декілька правопорушень які розглядаються одним і тим же обличчям Держінспекції ветеринарної медицини, то стягнення накладається в межах санкції, встановленої за серйозніше правопорушення з числа досконалих.

Постанова в справі про админправонарушении можна оскаржити впродовж 10 днів з дня його прийняття (як особою, відносно якої воно було прийняте, так і потерпілим) до суду або до вищестоящого посадовця Держінспекції. Детальніше правила оскарження постанови викладені в статтях 287-297 КоАП. Нагадаємо також, що згідно зі встановленими правилами адміністративне стягнення не може бути накладене через 2 місяці з дня здійснення правопорушення, а при правопорушенні, що триває, - через 2 місяці з дня його виявлення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини