Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионстрой спрощує порядок забудови земучастков приватними особами

30 січня 2010, 11:51
655
0
Реклама

Незабаром отримати дозвільну документацію на забудову приватних земельних ділянок у селах, селищах і містах районного значення буде набагато простіше. Таке стане можливим завдяки новій редакції Розділу 9 Типових регіональних правил забудовизатвердженою Минрегионстроем і що встановлює єдині умови оформлення, узгодження і затвердження будівельних паспортів на усій території України.

Згідно з внесеними змінами, власниками земельних ділянок (вони ж - замовники будівництва), які збираються будувати житлові будинки садибного типубуде досить отримати лише будівельний паспорт, до того ж без необхідності:

- розробки містобудівного обгрунтування,

- проведення його державної експертизи,

- громадського обговорення і твердження місцевою радою.

Щоб отримати такий паспорт, усе, що необхідно зробити громадянам, - так це звернутися у відповідний місцевий орган містобудування і архітектури, який зобов'язаний видати такий документ у місячний термін з дня вступу заяви від замовника будівництва.

Дія будівельного паспорта поширюється на будівництво житлових, дачних і садових будинків загальною площею до 500 кв. м, у тому числі з господарськими і допоміжними приміщеннями в підвальному поверсі, іншими хозстроениями і спорудами, а також індивідуальними гаражами. Нові правила набудуть чинності з дня офіційної публікації документу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини