Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва обіцяє краще життя автоперевізникам

29 січня 2010, 17:30
532
0
Реклама

Держкомпідприємництва повідомляє про те, які благотворні наслідки матиме для автоперевізників реалізація прийнятого днями розпорядження КМУ "Про впорядкування системи оформлення, видачі, використання і обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом".

Як випливає з інформації, розміщеної на офіційному сайті Комітету, вказане розпорядження було прийняте на засіданні уряду 27 січня. Його готував Держкомпідприємництва спільно з асоціаціями автоперевізників, які настоювали на необхідності внесення змін до чинного законодавства, що регламентує порядок оформлення, видачі використання і обліку дозволів на міжнародні перевезення вантажів і пасажирів. Відповідно до розпорядження Минтранссвязи доручено в двотижневий термін:

- затвердити положення про Службу міжнародних автомобільних перевезень, як структурний підрозділ Міністерства;

- розробити і затвердити новий порядок видачі, використання і обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом;

- забезпечити розміщення на офіційному сайті Міністерства інформацію про об'єми квот і видачу дозволів, їх залишку в режимі оновлення онлайн.

Комітет упевнений, що реалізація розпорядження КМУ ліквідовує грунт для корупції і зловживань при видачі дозволів, зменшить необгрунтовані витрати автоперевізників.

Проблема існує з 2005 року, коли Минтранссвязи уповноважило державне підприємство "Служба міжнародних автомобільних перевезень" (ГП "СМАП") організовувати контроль на державному кордоні України і оформляти на платній основі дозвільні документи на здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів і пасажирів. За оформлення дозвільних документів ГП "СМАП" отримувало за рік декілька мільйонів гривен, які стягалися з українських автоперевізників. Крім того, щоб отримати дозволи, перевізники витрачали багато часу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини