Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На будівництво прибудов, хозблоков і інших споруд на території приватних житлових будинків дозвіл незабаром не знадобиться

29 січня 2010, 15:26
2912
0
Реклама

Виключити роботи по будівництву прибудов, хозблоков і інших споруд на території приватних житлових будинків садибного типу із списку робіт, на які потрібно дозвіл, пропонує Минрегионстрой. Про це, зокрема, говориться в проекті постанови КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України", обнародуваному на сайті Міністерства.

Зокрема, проектом пропонується внести зміни Порядок прийому в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів, Порядок надання дозволів на виконання підготовчих і будівельних робіт, Тимчасовий порядок прийому в експлуатацію завершених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних і садових будинків з господарськими спорудами і будовами, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт і Порядок внесення плати за видачу сертифікату відповідності державним будівельним нормам, виключивши із списку документівнеобхідних для здійснення будівництва, дозвіл на будівництво хозблоков, прибудов і інших споруд площею до 150 кв. метроврозміщених на території приватних будинків садибного типу. У разі прийняття проекту усе, що треба буде зробити забудовникові (власникові садиби), - це повідомити про початок будівництва до Інспекції державної архітектурно-будівельного контролю по місцю розміщення об'єкту будівництва. Форма заяви затверджена Минрегионстроем.

До речі, раніше Кабмін ствердив розмір плати за видачу сертифікатів відповідності державним будівельним нормам, стандартам і правилам. Для приватних житлових будинків, дачних і садових будинків загальною площею до 200 кв. метрів, кількість надземних поверхів яких не перевищує двох, з хозсооружениями і будівлями площею до 100 кв. метрів розмір плати за видачу сертифікату відповідності складає 0,1 мінімальної зарплати (74,4 грн.). Для приватних будинків площею до 350 кв. метрів з хозсооружениями і будівлями до 150 кв. метрів - 0,3 мінімальної зарплати (223,2 грн.). Для приватних будинків площею понад 350 кв. метрів з хозсооружениями і будівлями - 0,6 мінімальної зарплати (446,4 грн.). Підтвердженням внесення плати є платіжне доручення з вказівкою дати проведення платежу або касовий документ банку або пошти, що прийняли платіж.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини