Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Названий мінімальний розмір посібника з безробіття в 2010 році

29 січня 2010, 15:09
10297
0
Реклама

Фонд загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття оприлюднив мінімальні розміри посібника з безробіття, який виплачуватиметься в 2010 році.

Отже, передбачено два розміри посібника :

а) у розмірі 360 грн.. здійснюватимуться виплати тим особам, які :

- не працювали і шукають роботу уперше;

- упродовж 12 календарних місяців перед постановкою на облік у Фонді по безробіттю працювали менше 26 календарних тижнів;

- стали на облік у Фонді після закінчення 6 місяців після звільнення з останнього місця роботи.

б) в розмірі не менше 500 грн., але не вище за розмір середньої зарплати яка склалася по усіх видах економічної діяльності у відповідній області за минулий місяць, здійснюватимуться виплати тим особам, які впродовж 12 місяців, передуючих початку безробіття, працювали не менше 26 календарних тижнів і сплачували страхові внески.

Нові правила будуть введені в дію з дня офіційної публікації документу. Також відмітимо, що особливі зміни у порядок виплати посібника внесені не були. Згідно постанові Фонду соцстрахування на випадок безробіття від 29.01.2009 №98такі ж мінімальні розміри посібника діяли минулого року, і судячи з усього, збільшувати розмір посібника органи державної влади доки не планують.

Посібник з безробіття може бути виплачено одноразово тим громадянам, які не можуть бути працевлаштовані у зв'язку з відсутністю на ринку праці відповідної для них роботи (мета таких виплат - організація підприємницької діяльності). Ця ж допомога може бути виплачена особам, яким виповнилося 18 років, по їх бажанню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини