Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вирішити проблеми ТОВ? Варіант Держінвестицій

29 січня 2010, 17:09
1110
0
Реклама

Основна форма підприємництва у Україні - товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Особливо це актуально для малого і середнього бізнесу. Зараз їх діяльність регулюється Законом "Про господарські суспільства"норми якого вже не відповідають потребам економіки.

Сьогодні йде процес створення Закону про ТОВ. Існує три проекти, один з яких вже зареєстрований у ВР під № 5507. З приводу процесу розробки законопроекту Держінвестицій провело круглий стілза ходом якого стежила і ЛІГА :ЗАКОН. В результаті були вироблені основні питання, які необхідно врегулювати у майбутньому Законі. Так, слід упорядкувати взаємини між інвесторами і найманими керівниками, забезпечити вільний доступ учасників ТОВ до інформації про діяльність суспільства. Експерти також вважають обов'язковим скоротити термін скликання позачергових зборів і обмежити кількість учасників.

До речі, у вказаному законопроекті № 5507 не враховані деякі нововведення законодавства, зокрема, про те, що розмір статутного капіталу ТОВ зменшується у 100 разів: із звичних 100 мінімальних заробітних плат до однієї мінімальної заробітної плати. В цілому ж минулого року було зроблено декілька важливих кроків на шляху вдосконалення і спрощення правового регулювання малого і середнього бізнесу, про що ЛІГА :ЗАКОН повідомляла в матеріалі "Корпоративні стосунки: танці навколо ТОВ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини