Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу потрібний Закон про ТОВ, вважають як в Держінвестицій, так і в інвесткомпаніях

29 січня 2010, 13:07
681
0
Реклама

Нормы "Закону про господарські суспільства" давно не відповідають потребам сучасного бізнесу. Акціонерні товариства минулого року отримали свій Закон. Але в Україні акціонерна форма капіталу не є основною. АТ близько 30 тисяч, в той же час товариств з обмеженою відповідальністю, за останніми даними, 418145, і їх кількість постійно росте. Власники ТОВ стикаються з тими ж проблемами, що і власники акцій.

Сьогодні йде процес створення Закону про ТОВ. Існує три проекти, один з яких вже зареєстрований у ВР під № 5507. З приводу процесу розробки законопроекту Держінвестицій провело круглий стілза ходом якого стежила і ЛІГА :ЗАКОН. Директор ГИК Sygma Bleyzer Діана Смахтина повідомила, що в законопроекті багато недоробок. Зокрема, погано прописані норми загальних зборів учасників суспільства, розміщення облігаційрозкриття інформації. Має відбутися велика робота по удосконаленню проекту Закону.

Оновлення законодавства про ТОВ позитивно вплине на інвестиційний клімат нашої країни. Адже неврегульованість базових правовідносин між власниками (інвесторами) і керівниками українських підприємств створює серйозну загрозу економічному розвитку. Постійні рейдерські скандали погіршують імідж України в очах потенційних інвесторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини