Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За заняття підприємницькою діяльністю чиновникам загрожує лише штраф

Реклама

Міністерство внутрішніх справ розповілояка саме відповідальність настає за порушення представниками органів державної і місцевої влади заборони займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю безпосередньо або через інших осіб, встановленого п. 2 ч. 1 ст. 4 Закони "Про принципи попередження і протидії корупції".

Виявляється, відповідальність за порушення цієї заборони встановлена тільки в ст. 212-24 КоАПщо передбачає відповідальність за порушення обмежень відносно заняття підприємницькою діяльністю або вимог відносно сумісниці. Санкція за таке порушення - штраф в розмірі від 850 до 1700 гривен з конфіскацією винагороди, отриманої від такої діяльності. Отже недивно, що чиновники не особливо дотримують цю заборону.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 4 Закони "Про принципи попередження і протидії корупції", заборона на заняття підприємницькою діяльністю торкається Президента, Голови парламенту і його заступника, Прем'єр-міністра і членів уряду, народних депутатів усіх рівнів, глав СБУ, НБУ, Рахункової палати, Генпрокурора, Голови ВР АРК і Ради міністрів АРК. Також заборона поширюється на усіх держслужбовців, посадовців місцевого самоврядування, суддів, військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, а також осіб, які до них прирівняні, і інших осіб, виконуючих административно-распорядительные і адміністративно-господарські функції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини