Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. ВС пояснив, на кого не поширюється право на зменшення розміру судового збору

25 березня КГС ВС ухвалив постанову у справі № 912/3514/20 щодо зменшення розміру судового збору під час подання «похідного» позову.

З повним текстом постанови можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, яку можна протестувати тут. Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Детальніше

2. Депутати хочуть зменшити штрафи за порушення карантину, а також передбачити можливість попередження

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 5372 "Про внесення змін до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо гуманізації відповідальності за порушення правил щодо карантину людей".

Детальніше

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

3. Захист трудових прав: які встановлено строки звернення до суду

Консультацію щодо строків звернення до суду для захисту трудових прав надала фахівець Новгород-Сіверського бюро правової допомоги Наталія Довбня

Детальніше

4. Депутати пропонують скасувати інститут права постійного користування земельними ділянками

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект № 5385 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо скасування інституту права постійного користування земельними ділянками».

Детальніше

5. Кіберполіція викрила держреєстратора на махінаціях із нерухомістю

Правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчими районного управління поліції

Детальніше

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

6. Розширено перелік товарів, якими дозволено торгувати у "червоних" зонах

Відповідні зміни внесено у постанову Кабміну №1236 від 9.12.2020.

Детальніше

7. ВС вказав, що обумовлює недопустимість доказів, зібраних під час досудового розслідування

Такий висновок зробила об'єднана палата Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду у справі № 754/7061/15 від 22 лютого 2021

Детальніше

8. Захист прав адвокатів в умовах карантину: РАУ затвердила рекомендації

Про це повідомила Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова

Детальніше

Адвокати НААУ вивчають судову практику з новим цифровим продуктом. LIGA360: Адвокат НААУ надає доступ до 90 млн судових рішень і прецедентів, правових позицій ВС, нових надходжень. А ще тут можна прогнозувати шанси на перемогу в суді на базі позовної заяви й стежити за розкладом засідань по Україні. Дізнайтеся про всі переваги продукту за посиланням.

9. Посилено відповідальність за завідомо неправдивий виклик спецслужб

Набув чинності Закон № 1366-ІХ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки»

Детальніше

Читайте також: За перешкоджання пожежним перевіркам штрафуватимуть до 5100 грн

10. Реструктуризація валютних кредитів: закони набули чинності

Закони були опубліковані в газеті "Голос України" від 22 квітня і набули чинності з дня, наступного за днем опублікування

Детальніше

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

Також вам буде цікаво:

Особливості притягнення працівника до матеріальної відповідальності

Бюро економічної безпеки: головне про функції та структуру нового правоохоронного органу

Негласні слідчі дії та оперативні заходи: що дозволено і що заборонено

Визначення додаткового строку для прийняття спадщини: порядок, підстави та актуальна практика Верховного Суду

Зняття арешту з нерухомого майна

Хочете вирішувати усі робочі питання в єдиній системі? Замовте комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360: ЮРИСТ (Професійний). Це повна й актуальна база законодавства, судова практика й ризик-менеджмент для юристів. Тільки до 29 квітня на продукт діє спеціальна ціна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини