Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж іпотеки в рахунок погашення заборгованості єдиним податком не обкладається

Реклама

ДПАУ роз'яснила наслідку для предприятия-единоналожника здійснення операції з продажу банком предмета іпотеки з метою погашення заборгованості цього підприємства за кредитним договором. Як виявилось, засоби від такого продажу не включаються у базу обкладення єдиним податком.

Річ у тому, що згідно ст. 1 Указу Президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва" виручкою вважається сума, фактично отримана підприємцем на поточний рахунок і в касу за здійснення операції з продажу продукції. Тобто застосовується касовий метод числення виручки, при якому враховуються усі надходження засобів, отримані на поточний рахунок і в касу підприємства. Засоби ж від продажу іпотеки поступають на поточний (транзитний) рахунок банку.

Тому, якщо для погашення заборгованості суб'єкта малого підприємництва - платника єдиного податку за кредитним договором банк укладає договір купівлі-продажу іпотеки і при цьому зредства від продажу іпотеки поступають на поточний (транзитний) рахунок банку, такі засоби не є виручкою від реалізації у единоналожника і не включаються їм у базу оподаткування єдиним податком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини