Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагрополитики пропонує встановити фіксовану ставку збору в ПФУ для з/х виробників

28 січня 2010, 12:22
354
0
Реклама

Минагрополитики пропонує встановити для з/х виробників фіксовану ставку збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Про це, зокрема, йде мова в проекті закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про підтримку соціальних стандартів працівників сільськогосподарських підприємств", обнародуваному на сайті Міністерства.

Документом пропонується внести зміни Закон "Про фіксований сільськогосподарський податок", Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і Закон "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування"встановивши для платників фіксованого сільськогосподарського податку ставку збору на обов'язкове державне пенсійне страхування на рівні 70 % від загальної ставки. Зокрема, змінами до Закону про фіксоване з/х податку пропонується встановити, що внески в ПФУ найманих робітників сплачуються в порядку, позначеному в пенсійному законодавстві, по спеціальній ставці. Змінами до інших вищезгаданих законів пропонується закріпити розмір цієї ставки на рівні 70 % від загальної ставки.

З 1 січня для з/х виробників закінчилася дія пільгового режиму сплати внесків до Пенсійного фонду, що діяло ще з 2005 року. На сьогодні згідно з чинним законодавством, для з/х виробників ставу збору закріплена на рівні 1/3 від фонду відплати праці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини