Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антикварам доведеться надавати розгорнуту інформацію про товар, який вони реалізують

27 січня 2010, 15:06
281
0
Реклама

Мінекономіки має намір внести зміни в правила торгівлі антикварними речами, встановивши перелік інформації, яку необхідно вказувати на етикетці товару, вимоги до персоналу і поняття резервної ціни при продажі товару через аукціон. Відповідний проект наказу був обнародуваний на офіційному сайті Міністерства.

Мінекономіки має намір підкоригувати Правила торгівлі антикварними речамивстановивши в них обов'язкові вимоги до інформації, яка має бути вказана на етикетці товару. Отже, згідно з документом на етикетці необхідно буде вказувати: авторство твору або виробу, час і місце створення, стиль, матеріал і техніку виконання товару, дані про ціну (тарифі), умови і правила придбання товару, зведення про умови зберігання. При цьому документом уточнюється, що комісійні магазини не можуть продавати (у тому числі і за допомогою аукціону) і приймати на комісію предмети і фрагменти, отримані в результаті археологічних розкопок, державні нагороди, різні види зброї і друку.

Документом також висуваються кваліфікаційні вимоги до персоналу магазину, що спеціалізується на продажі антикваріату. Зокрема, персонал зобов'язаний мати спецпідготовку: знати асортимент і якісні характеристики товарів певної групи, правила підготовки товару до продажу, принципи розміщення товару і оформлення вітрини, способи демонстрації товару і його упаковки, правила зберігання товарів. Окрім цього, персонал зобов'язаний уміти працювати з усіма реєстраторами розрахункових операцій. Також проектом підкоригований порядок проведення аукціону з продажу антикварної речі і визначено поняття резервної ціни. Нею, зокрема, вважатиметься мінімальна ціна, погоджена між організатором торгів (аукціону) і власником речі, нижче за яку лот не може бути проданий.

Згідно з вищезгаданими Правилами, до антикварних речей відносяться: культурні цінності, створені більше 50 років тому як об'єкт матеріальної і духовної культури, мають художнє, історичне, етнографічне і наукове значення, підлягають збереженню, відтворенню і охороні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини