Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язок забрати з пологового будинку позашлюбну дитину покладуть не лише на його матір, але і на його батька

27 січня 2010, 09:40
882
0
Реклама

Зрівняти в правах і обов'язках осіб, що народили дитину поза зареєстрованим браком, пропонує народний депутат від фракції ПР Юрій Мирошниченко. Свої ініціативи відносно батьківських обов'язків парламентар відобразив в проекті закону № 6007зареєстрованого в парламенті.

Зокрема, проектом закону запропоновано врегулювати досить делікатне питання: встановити обов'язок батька новонародженої дитини забрати малюка з пологового будинку або іншої медустанови у разі, якщо цього не зробила мати новонародженого за умови, що факт батьківства встановлений. Таким чином, у випадку якщо мати новонародженого відмовилася забирати його з пологового будинку або медустанови обов'язок забрати дитину покладається на батька дитини (за умови, що факт його батьківства встановлений). Для реалізації цієї норми парламентар пропонує внести зміни Сімейний кодекс.

На сьогодні факт встановлення батьківства обумовлений статтею 125 Сімейного кодексу. Згідно з цією статтею, у випадку якщо мати і батько дитини не знаходяться в зареєстрованому шлюбі, то походження дитини від батька встановлюється на основі:

1) заяви матері і батька дитини; 2) заяви чоловіка, що вважає себе батьком; 3) за рішенням суду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини