Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питання забезпечення суддів житлом попросили роз'яснити в КСУ

26 січня 2010, 13:31
311
0
Реклама

У КСУ напередодні було спрямовано конституційне уявлення про офіційне тлумачення ч. 7 ст. 44 Закони "Про статус суддів" о забезпеченні суддів житлом. Авторство представлення належить Бориспільській міськраді Київської області, повідомляє прес-служба Конституційного Суду.

Відповідно до Регламентом КСУ отримане представлення було передане на вивчення в секретаріат Суду. З іншого боку, вірогідність швидкої відповіді не дуже велика, чому неабиякою мірою сприяють норми Закону про КСУ. Так, конституційне провадження у справі може тривати впродовж трьох місяців з дня винесення процесуального визначення про відкриття конституційного виробництва (що, до речі, ще не сталося).

Нагадаємо, в ч. 7 ст. 44 Закони України "Про статус суддів" йде мова про те, що "не пізніш як через шість місяців після обрання суддя Конституційного Суду, Верховного Суду, вищого спеціалізованого суду, апеляційного та місцевого суду, який потребує поліпшення житлових умів, забезпечується благоустроєним житлом у вигляді окремої квартири чи будинку або службовим житлом за місцем розташування суду. Судді військових судів забезпечуються таким же житлом і в ті ж рядки за рахунок Міністерства оборони". У разі недотримання зазначених термінів (півроку) і незабезпечення судді житлом суд за рахунок засобів з держбюджету може придбати квартиру або приватний будинок за ринковими цінами і передати їх в користування судді. Хоча на практиці ця норма не прижилася зважаючи на численні складнощі при її реалізації. Остаточне слово, як бачимо, залишається за Конституційним Судом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини