Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лавринович проти того, щоб склад виборчих комісій міняли за два дні до другого туру виборів

26 січня 2010, 13:28
252
0
Реклама

Заборонити змінювати склад виборчих комісій менш ніж за два дні до початку проведення другого туру виборів Президента України запропонував народний депутат від фракції ПР Олександр Лавринович. Відповідна ініціатива була озвучена в проекті закону, зареєстрованому в парламенті під номером 6004.

Документом пропонується внести зміни ст. 85 Закону "Про вибори Президента України", заборонивши змінювати склад виборчих комісій менш ніж за два дні до початку проведення повторного голосування. Відповідно рішення виборчих комісій про дострокове припинення повноважень члена виборчої комісії, прийняті пізніше за вищезгаданий термін, вважатимуться недійсними.

До речі, раніше пан Лавринович запропонував удвічі зменшити кворум при ухваленні рішень як для ЦВК, так і для окружних виборчих комісій (законопроект № 5372). Зокрема, проектом запропоновано внести зміни до законів "Про вибори Президента України", "Про вибори народних депутатів України" і "Про Центральну виборчу комісію"змінивши в них норми відносно кворуму на засіданнях ЦВК і інших виборчих комісій. Законопроектом пропонується зменшити кворум з 2/3 голосів до половини. У разі прийняття проекту закону засідання ЦВК і інших виборчих комісій вважатиметься повноважними, якщо на них є присутнім половина членів виборчої комісії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини