Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 19 березня діє нова форма Звіту про контрольовані операції

Реклама

19 березня 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну від 31 грудня 2020 року № 841 «Про внесення змін до форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції», згідно з яким форму Звіту про контрольовані операції та порядок його складання, затверджені наказом Мінфіну від 18.01.2016 № 8, приведено у відповідність до положень Податкового кодексу, зокрема, щодо:

- визначення терміна «пов'язані особи» (для цілей трансфертного ціноутворення), яким, зокрема, збільшено поріг пов'язаності з 20 до 25 відсотків та запроваджено нову категорію пов'язаних осіб - «утворення без статусу юридичної особи»;

- особливостей застосування методів трансфертного ціноутворення для контрольованих операцій із сировинними товарами та використання переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін для таких товарів;

- зазначення платниками податків використаних джерел інформації для виконання вимог щодо обґрунтування в документації з трансфертного ціноутворення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки».

Відповідні роз'яснення надали в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС.

Як самостійно подати звітність й контролювати сплату податків? Сервіс Liga:REPORT має усі шаблони звітів до податкової, автоматично перевіряє і розраховує дані. Також тут можна стежити за сплаченими податками й штрафами державі, вести книгу обліку доходів онлайн. Придбайте Liga:REPORT та звітуйте вже сьогодні без проблем.

Читайте також:

Податківці нагадали, як здійснюється взяття на облік ФОП за основним місцем обліку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини