Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний обіг документів у кримінальному процесі: Президент подав до Ради невідкладний законопроект

Реклама

Володимир Зеленський подав на розгляд до Верховної Ради як невідкладний проект Закону № 5246 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування», що дасть змогу запровадити електронну систему взаємодії між учасниками кримінального процесу.

Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента.

У разі ухвалення зазначеного законопроекту правовий статус паперових та електронних документів у кримінальному процесі буде однаковим.

«Це дасть змогу перейти від тисяч сторінок паперових томів кримінальних проваджень до використання електронних носіїв без шкоди для розслідувань. Також це значно полегшить взаємодію суду, сторони обвинувачення та сторони захисту, що допоможе підвищити ефективність їхньої роботи», - зазначив Глава держави.

Зазначається, що спроститься та прискориться підготовка й опрацювання документів з боку слідчих і прокурорів. Адвокати зможуть швидше подавати заяви та клопотання й матимуть змогу ознайомлюватися з матеріалами кримінальних проваджень в електронному вигляді.

Водночас суд отримає можливість досліджувати документи та докази в електронній формі. Зараз же це можна зробити лише у слідчих або прокурорів, фізично приїхавши до них.

Усі відповіді для роботи адвоката - в одному цифровому рішенні. Інноваційний продукт LIGA360: АДВОКАТ НААУ поєднує 30-річний досвід у розробці IT-продуктів компанії ЛІГА:ЗАКОН та експертизу НААУ в організації адвокатської діяльності та підвищенні професійних стандартів адвокатури. Нове цифрове рішення включає повний комплекс інструментів для ефективного вирішення професійних задач. Спробуйте всі переваги LIGA360: АДВОКАТ НААУ, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Оновлення Цивільного кодексу: Руслан Стефанчук розповів про основні напрямки роботи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини