Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переробні підприємства знову зобов'язані перераховувати ПДВ від продажу м'ясо-молочної продукції її сільгоспвиробникам

Реклама

ДПАУ роз'яснила наслідки прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законів України відносно підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи" (далі - Закону № 1782)яким був відновлений пільговий режим обкладення ПДВ переробних підприємств, встановлений п. 11.21 Закону про ПДВ і скасований рішенням КСУ від 24.11.2009 № 29-рп/2009.

Постачання переробними підприємствами м'ясо-молочної продукції в період з 24 листопада по 31 грудня 2009 року включно відображається у податковій декларації по ПДВ (переробного підприємства). При цьому при відображенні операцій, проведених в період з 24 листопада по 30 листопада 2009 року в загальній декларації по ПДВ, вони підлягають коригуванню і перенесенню в декларацію по ПДВ (переробного підприємства) за грудень 2009 року. До затвердження Закону "Про Державний бюджет на 2010 рік" переробні підприємства зобов'язані перераховувати ці засоби сільгоспвиробникам у вигляді дотацій через окремі рахунки, відкриті в Держказначействі, згідно пп.11.21 Закону про ПДВ.

Це пов'язано з тим, що згідно п. 3 Завершальних положень Закону № 1782 суми ПДВ, нараховані переробним підприємствам в період з дати ухвалення рішення КСУ і до дати набуття чинності Закону № 1782, не підлягають сплаті до бюджету і включаються в суму податкових зобов'язань у тому звітному періоді, на який доводиться дата набуття чинності Закону № 1782. При цьому згідно п.11.21 Закону про ПДВ пільговий податковий режим, що передбачає перерахування сум ПДВ безпосередньо від переробних підприємств сільгоспвиробникам, може бути припинений тільки у тому випадку, якщо законом про держбюджет буде передбачено перерахування таких сум ПДВ в спецфонд держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини