Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розрахунки за питну воду здійснюватимуться виключно на підставі договорів

25 січня 2010, 15:41
575
0
Реклама

Минжилкоммунхоз пропонує розрахуватися за наданий об'єм питної води не за показниками лічильників, а на підставі об'ємів, вказаних в договорах. Відповідна ініціатива прозвучала в проекті наказу Міністерства "Про внесення змін до Правила користування системами централізованого комунального водопостачання і водовідведення в населених пунктах України"обнародуваного на його офіційному сайті.

Суб'єкти господарювання, на балансі або в управлінні яких знаходяться котельні і які використовують питну воду в господарській діяльності для виробництва або створення комунальних послуг здійснюватимуть розрахунки з виробником згідно з укладеними договорами за увесь об'єм питної води, відпущеної з системи питного водопостачання, а також за власний об'єм стокових вод. При цьому з Правил вилучається нормазгідно якої об'єм питної води (у тому числі і стокових вод) повинен фіксуватися засобами обліку. Таким чином, у разі прийняття проекту розрахунки за наданий об'єм питної води будуть здійснюватися тільки на підставі договорів.

До речі, навести лад в державному обліку питної води раніше запропонували народні депутати Володимир Герасимчук, Сергій Павленко, Ігор Головченкощо представляють в парламенті Блок Литвина. Проектом закону № 4671 пропонується встановити жорсткішу відповідальність за несвоєчасну оплату послуг з водопостачання. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Парламент пропонує посилити відповідальність за несвоєчасну оплату послуг з водопостачання".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини