Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Установи сімейної медицини почнуть створювати вже в поточному році

22 січня 2010, 15:18
603
0
Реклама

Прийнятий Закон України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на основах сімейної медицини на період до 2011 року"спрямований на створення механізмів функціонування первинної медико-соціальної допомоги в міській і сільській місцевості.

Метою цього документу є вдосконалення нормативно-правової і науково-методичної бази для надання допомоги на основах сімейної медицинизокрема, для діяльності установ охорона здоров'я, яка надає первинну медико-санітарну допомогу, для створення мережі амбулаторій сімейної медицини в міській і сільській місцевості шляхом реорганізації і перепрофілювання діючих установ охорони здоров'я, а також для вдосконалення порядку ліцензування господарській діяльності у сфері медичної практики.

Загальний об'єм фінансування програми складе 259,3 млн гривен, у тому числі 100 млн гривен в 2010 році і 159,3 млн гривен в 2011 році. Ці засоби планується направити на придбання медичного устаткування і спеціалізованого автотранспорту для міських і сільських установ охорона здоров'я, яка працює за принципом установ сімейної медицини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини