Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати згодні надавати батькам відпустки на період карантину

22 січня 2010, 13:58
410
0
Реклама

Комітет з питань охорони здоров'я ВР підтримує проект Закону України "Про внесення зміни в статтю 25 Закону України "Про відпустки"яким гарантується надання відпустки для одного з батьків на період карантину.

Парламентарі сподіваються, що ухвалення цього законопроекту дозволить встановити такі умови догляду за дітьми, які б сприяли їх безпеці і здоров'ю під час карантину. Крім того, на думку депутатів, цей Закон дозволить громадянам повноцінно реалізовувати свої батьківські обов'язки, оскільки усуне психічний тиск на працюючих батьків. У разі ухвалення законопроекту матері або батьку дитини до 7 років на період карантину відпустка без збереження заробітної плати надаватиметься в обов'язковому порядку.

Чинним законодавством не передбачено відпусток по догляду за дітьми, які вимушено не відвідують шкільні і дошкільні установи. В той же час Закон України "Про відпустки" встановлює можливість отримання відпустки без збереження заробітної плати тривалістю не більше 15 календарних днів в році, тоді як в 2009 році карантин був введений на три тижні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини