Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП та особи, які провадять незалежну профдіяльність, не зобов’язані повідомляти про факт сплати за них єдиного внеску роботодавцем

Реклама

Контролюючим органам з метою перевірки правильності нарахування, обчислення, повноти і своєчасності сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне страхування (далі - єдиний внесок) надається доступ до персоніфікованих відомостей про заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески.

Зазначені норми встановлено ст. 20 Закону № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Отже, фізичні особи - підприємці (ФОП) і особи, які провадять незалежну професійну діяльність, не зобов'язані повідомляти про факт сплати за них єдиного внеску роботодавцем.

На це звернули увагу в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Вся звітність для самозайнятих юристів, адвокатів, нотаріусів - в онлайн-сервісі Liga:REPORT. Він нагадає про подання звітів, допоможе заповнити декларацію, звіт з ЄСВ, вести книгу обліку доходів онлайн. А з функцією автозаповнення і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності поданих даних. Замовляйте доступ в Liga:REPORT за 28 грн/міс.

Читайте також:

У Мінекономіки роз'яснили, як працівнику перевірити, чи сплачує роботодавець за нього страхові внески

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини