Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміна місця реєстрації онлайн: в Мінцифри розповіли, коли і де можна буде скористатись послугою

Реклама

Зареєструвати місце проживання дитини віком до 14 років онлайн на порталі "Дія" можна вже сьогодні в Харкові. Скоро можливість скористатися послугою отримають жителі й інших великих міст. Про це розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомили в Мінцифри.

Також зазначається, що у квітні у пілотних регіонах запуститься послуга зі зміни місця реєстрації онлайн для дорослих. 

Щоб скористатися онлайн-послугою, необхідно:

  • зареєструватися чи авторизуватися на порталі "Дія";

  • заповнити заяву;

  • підписати заяву КЕП.

Повідомляється, що процес отримання послуги на порталі займає 5 хвилин. 

"Зараз Міністерство цифрової трансформації працює над впровадженням ще однієї послуги - реєстрації або зміни місця реєстрації онлайн для дорослих. Сьогодні це найпопулярніша в Україні державна послуга - сотні тисяч українців щотижня проходять цю процедуру офлайн. Через складність взаємодії реєстрів та тисяч місцевих баз даних послугу багато років не могли оцифрувати. Вже в квітні змінити місце реєстрації можна буде у кілька кліків у застосунку або на порталі "Дія"", - йдеться в повідомленні.

Власник квартири зможе автоматично прописатися, заповнивши заяву на порталі або у застосунку "Дія". В іншому випадку для зміни місця реєстрації потрібно отримати підтвердження від власника - спеціальний лінк приходитиме на електронну пошту або у застосунок. 

Зазначається, що для експериментального проекту потрібен буде тільки ID-паспорт, а після прийняття відповідного закону послуга стане доступною і для власників паспорта-книжечки. 

Читайте також: Готується запуск реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання онлайн

Як отримати онлайн послуги, пов'язані з реєстрацією місця проживання

Які нові послуги в "Дії" очікувати найближчим часом?

Розрізняйте фейкові новини та відслідковуйте інформацію з надійних джерел у системі Semantrum. Система моніторить понад 20 телеканалів, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ, 15 радіостанцій у реальному часі. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum на 14 днів та забезпечте себе достовірною інформацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини