Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк затвердив нову версію формату QR-коду для платежів

Реклама

У Нацбанку розповіли, що використовувати QR-код для платежів стане зручніше. Передбачено, що коли клієнт скануватиме QR-код для здійснення платежу, на його смартфоні автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованим для оплати рахунком.

Якщо ж на пристрої клієнта не встановлено застосунок банку, готовий обробляти такий QR-код, клієнт буде переадресований на веб-сторінку з інформацією про банки, у застосунках яких реалізовано цю функцію.

Для цього НБУ затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку. Будь-який банк зможе інтегрувати цю опцію до власного платіжного застосунку.

Крім того, нова версія формату QR-коду дає змогу оптимізувати кодування символів у QR-коді та зменшити його розмір.

Зазначені зміни та нову версію формату QR-коду викладено в постанові Правління Нацбанку від 1 лютого 2021 року № 11 "Про внесення змін до Правил формування та використання QR-коду для здійснення кредитових переказів", що набирає чинності з 9 травня 2021 року.

З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

У НБУ нагадали, що у 2020 році Нацбанк затвердив єдині підходи до формування та використання QR-кодів для здійснення розрахунків (йдеться про кредитовий переказ - переказ з ініціативи платника). Зазначається, що завдяки цьому ринок отримав уніфікований інструмент, що підвищує зручність розрахунків і вирішує проблему сумісності для різних інфраструктур учасників ринку.

Ще більше функціоналу в CONTR AGENT. Сервіс перевірки партнерів та конкурентів тепер отримав нову функцію - “Перевірка фізичних осіб”. Дізнавайтесь, чи перебуває потенційний партнер чи співробітник у розшуку або під санкціями. Отримуйте інформацію про борги, шахрайство, корупційні діяння. Тільки у лютому придбайте новий CONTR AGENT за вигідною ціною.

Читайте також:

У Мінекономіки роз'яснили, як працівнику перевірити, чи сплачує роботодавець за нього страхові внески

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини