Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність за незаконне виселення з житла можуть посилити

Реклама

Сьогодні, 3 лютого 2021 року, депутати прийняли в першому читанні за основу законопроект № 4333 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне виселення з житла".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Автори проекту зазначають, що законопроект спрямований на удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному виселенню з житла. Адже існуюча на цей час санкція за вказані дії є неспівмірною з тією шкодою, яка завдається особам унаслідок незаконного виселення їх з житла.

Для цього передбачено внести зміни до статті 162 «Порушення недоторканності житла» Кримінального кодексу: запропоновано змінити редакцію частини першої цієї статті та доповнити її новими частинами третьою і четвертою, передбачивши посилення кримінальної відповідальності за незаконне виселення із житла та вчинення таких дій за кваліфікуючими ознаками.

Так, за незаконне виселення із житла запропоновано карати штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч НМДГ (від 170 тис. до 255 тис. грн.) або позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

За вищенаведені дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або службовою особою чи із застосуванням насильства або з погрозою його застосування, автори проекту пропонують встановити покарання у вигляді штрафу від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч НМДГ (від 255 тис. грн. до 425 тис. грн.) або позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. З Verdictum PRO ви отримаєте:

• можливість в один клік переглянути подібні судові рішення;

• швидкий добір додаткових аргументів у вигляді НПА, згадуваних у подібних судових рішеннях, і рішень із правовою позицією;

• розуміння необхідності зміни аргументів і тексту позовної заяви для більшої вірогідності перемоги в суді;

•швидку оцінку безперспективних справ або, навпаки, тих, що здаються безперспективними лише на перший погляд.

Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Указ Президента про відсторонення від посади судді КСУ оскаржено до Верховного Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини