Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг і АМКУ розвиватимуть конкуренцію спільно

21 січня 2010, 12:55
223
0
Реклама

Госфинуслуг і Антимонопольний комітет України підписали угода про партнерство в реалізації спільних дій із створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції в фінансовою сфері.

Угода передбачає взаємні консультації по розвитку ринків фінансових послуг, аналіз впливу на конкуренцію процесів злиття і погоджених дій фінансових компаній, державного регулювання цін у фінансовому секторі, а також спільну розробку заходів по обмеженню монополізму і протидії порушенням, що негативно впливають на конкуренцію.

Постійний обмін інформацією для попередження кризових явищ на фінансових ринках також передбачений документом. Вже створена робоча групадо складу якої увійшли заступники керівників двох відомств. Результати її діяльності, хід реалізації угоди проаналізують через півроку.

Угода посприяє якісному формуванню конкурентної політики у фінансовій сфері і розвитку ефективної конкуренції між фінансовими установами. Головна мета його - систематизація підходів до удосконалення конкурентного середовища у фінансовому секторі економіки з урахуванням світового досвіду. Госфинуслуг випадки порушення конкурентного законодавства, що регулярно виявляються, натрапляють на відсутність у неї повноважень для ухвалення необхідних рішень. Спільна робота двох відомств допоможе встановити більше жорсткий контроль над фінансовими ринками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини