Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент вимагає зняти обмеження на ретрансляцію іноземних програм

21 січня 2010, 12:52
220
0
Реклама

Імплементувати в українське законодавство норми Європейській конвенції про трансграничне телебачення пропонує народний депутат Володимир Ландик (фракція ПР)зареєструвавши у ВР законопроект № 5534. Мета проекту - зняти обмеження на ретрансляцію іноземних телепрограм.

Як вже вказувалося вище, законопроектом пропонується зняти обмеження, встановлені Нацкомиссией з питань телебачення і радіомовлення на трансляцію іноземних передач. Проектом пропонується встановити прозорий підхід до обмеження ретрансляції іноземних передач і обмежити права Нацкомиссии в ухваленні рішень про обмеження трансляції передач. Зокрема, проектом обумовлено, що обмеження ретрансляції на території України іноземних передач, зміст яких відповідає вимогам Конвенції про трансграничне телебачення, буде заборонено. У випадку якщо Комісія виявить невідповідність змісту програми нормам Конвенції, вона спочатку повинна буде повідомити про це телерадіокомпанію, а потім вже застосувати санкції, обумовлені Конвенцією.

Європейська Конвенція про трансграничне телебачення вступила для України через 1 липня 2009 року. Проте і на сьогодні Нацкомиссия обмежує ретрансляцію деяких іноземних передач на території України не дивлячись на те, що їх зміст повністю відповідає вимогам Конвенції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини