Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повноваження інспекторів з паркування можуть розширити

Реклама

14 січня 2021 року група народних депутатів зареєструвала в Парламенті законопроект № 4594 «Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (щодо розширення повноважень інспекторів з паркування для захисту інтересів осіб з інвалідністю)».

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Проект Закону передбачає внесення змін до ч. 3 ст. 219 Кодексу про адміністративні правопорушення, якими пропонується розширити повноваження інспекторів з паркування. Зокрема, запропоновано надати їм право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з притягненням до відповідальності осіб, які залишили свої транспортні засоби на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують водії з інвалідністю або в яких таких осіб перевозять.

У пояснювальній записці до проекту автори законодавчої ініціативи роз'яснили, що згідно з нормами чинного законодавства (а саме статті 219 КУпАП) на сьогодні до повноважень інспекторів з паркування віднесено розгляд справ про порушення Правил дорожнього руху, передбачені статтями КУпАП, а саме: частини 1, 3 та 6 статті 122 (порушення правил зупинки та стоянки) та частина 1, 2 та 8 статті 152-1 (порушення порядку та правил платного паркування). Водночас частина 5 ст. 122 КУпАП (зупинка чи стоянка на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують особи з інвалідністю або в яких таких осіб перевозять) досі відноситься до компетенції працівників поліції, що, на думку авторів проекту, є доволі нелогічним, оскільки незрозуміло, чим стоянка на місці, передбаченому для автомобіля водія з інвалідністю, відрізняється від стоянки на місці, передбаченому для автомобіля з електричним двигуном.

Відтепер юристи можуть слідкувати за змінами не лише НПА в цілому, а й окремих абзаців. З новими можливостями LIGA360 ви отримаєте сповіщення, щойно відбудуться зміни. Дізнайтесь про переваги IT-рішення та отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Обіг цивільної вогнепальної зброї: Раді рекомендовано прийняти за основу законопроект

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини