Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель

Реклама

Кабмін оновив Порядок проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель.

Відповідну урядову постанову № 6 було прийнято 5 січня 2021 року.

Це означає, що власники земель отримали можливість оновлення технічної документації з оцінки земельних ділянок, повідомило Мінекономіки.

Постановою вносяться зміни до:

- Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 7 лютого 2018 р. № 105;

- Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 17 жовтня 2012 р. № 1051.

Реалізація постанови передбачає виключення положень щодо обов'язковості використання результатів загальнонаціональної НГО земель с/г призначення для надання відомостей із Державного земельного кадастру. Також надано можливість власнику або землекористувачу замовляти проведення НГО окремої земельної ділянки до спливу строку, визначеного частиною другою статті 18 Закону «Про оцінку земель».

"Повна нормативно-грошова оцінка земель по всій території України була проведена ще у 2018 році. Але зрозуміло, що з часом стан земель і властивості ґрунтів можуть змінюватись. Ми почули побажання аграріїв надати їм можливість оновлювати оцінку своїх земельних ділянок і внесли певні зміни, що забезпечить справедливу ціну на землю та ефективну реалізацію земельної реформи", - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Забезпечити захист нерухомого майна та земельних ділянок від несанкціонованої зміни власника у період кризи можливо! Довірте це сервісу SMS-Маяк, який проінформує користувачів про зміни статусу об'єктів нерухомого майна. Поставити на моніторинг зараз

Читайте також:

Як дізнатися, які земельні ділянки вільні та можуть бути приватизовані для забудови?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини