Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент доручив Кабміну надати детальне роз'яснення щодо карантинних обмежень

Реклама

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабміну провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень, впроваджених на період з 8 до 24 січня цього року. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента за результатами наради щодо запобігання COVID-19.

Читайте також: Посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня: що передбачає оновлений перелік заборон

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про ситуацію із зараженням та про стан справ у медичній сфері. Він наголосив на тому, що завдяки покращенням у медичній галузі та збільшенню кількості ліжок з доступом до кисню летальність в Україні становить 1,8%, тоді як у світі цей показник - 2,14%.

Він також зазначив, що обмеження в Україні м'якші, ніж локдауни у європейських країнах, зокрема в багатьох державах запроваджено комендантську годину, а жорсткий локдаун триває значно довше, ніж два-три тижні та постійно продовжується.

«Нинішній карантин розроблявся на основі карантину вихідного дня, який ми проходили в грудні і який дав серйозне зниження заражень. Ми дозволили всім працювати впродовж свят, усі підприємці мали можливість заробити. Усі санітарно-епідеміологічні служби, Міністерство охорони здоров'я і світовий досвід показують, що після свят обов'язково настає зростання заражень, тому зараз впровадження суворіших норм карантину є дуже правильним рішенням і дасть змогу уникнути катастрофи», - зазначив Денис Шмигаль.

Президент дав доручення Уряду вийти з детальною презентацією всіх обмежень, щоб бізнес розумів, як він може працювати, а також щоб уникнути непорозумінь між владою та людьми.

Читайте також: Суд просять зупинити локдаун і не примушувати носити маски

Зимовий локдаун: які обмеження діятимуть у Києві з 8 до 24 січня

Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360 Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини