Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік емісійних і боргових цінних паперів може поповнитися новим видом

19 січня 2010, 17:05
347
0
Реклама

Народні депутати Юрій Полунеев і Роман Забзалюк (фракція БЮТ) пропонують доповнити перелік емісійних цінних паперів і боргових цінних паперів новим видом цінних паперів - облігаціями міжнародних фінансових організацій. Про це, зокрема, йде мова в повторно поданому на розгляд ВР проекті Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери і фондовий ринок" (відносно емісії облігацій міжнародними фінансовими організаціями).

Законопроектом № 3450 пропонується доповнити перелік емісійних і боргових цінних паперів новим видом цінних паперів - облігаціями міжнародних фінансових організацій і доповнити Закон України "Про цінні папери і фондовий ринок" статтею 8-1, покликаною врегулювати процедуру здійснення емісії і розміщення МФО своїх облігацій. Крім того, законопроектом пропонується встановити можливість існування сертифікату облігацій і видачі сертифікату на сумарну номінальну вартість облігацій, що не передбачено на даний момент Законом, а також ускладнює і уповільнює процес отримання інвестором сертифікатів великої кількості облігацій.

Таким чином, документом пропонується надати право міжнародним фінансовим організаціям здійснювати в Україні емісію власних облігацій, номінованих в гривні. Випуск міжнародними фінансовими організаціями своїх облігацій в інших країнах є поширеною практикою у світі і дає можливість направляти додаткові інвестиції як в реальні економічні секторитак на фондові ринки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини