Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа містобудування: набрали чинності постанови, необхідні для її завершення

Реклама

Опубліковано дві постанови Уряду, прийняття яких було першим кроком завершального етапу реформи містобудівної сфери, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Постанова № 1339 від 16 грудня 2020 р. відновила дію постанови № 553 «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю». Відтепер у органів місцевого самоврядування знову є повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль.

Постанова № 1340 від 23 грудня 2020 р. «Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду» передбачає ліквідацію Державної інспекції містобудування і Державної сервісної служби містобудування. При цьому створюється Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) як центральний орган виконавчої влади, що здійснюватиме архітектурно-будівельний контроль і нагляд у сфері містобудування без дозвільно-реєстраційних функцій.

Постанови набрали чинності 30 грудня 2020 року.

Наступним кроком буде прийняття постанови, що змінить деякі регуляторні акти у сфері будівництва щодо ліцензування, дозвільних документів, прийняття об'єктів в експлуатацію, визначення порядку ведення контролю та нагляду. Саме цим документом, який обов'язково пройде публічні обговорення до прийняття, ДАБІ буде позбавлена всіх функцій і остаточно перестане існувати.

У міністерстві нагадали, що план Мінрегіону із завершення реформи містобудівної сфери складається з кількох етапів, які, опираючись на чинне законодавство, змінять підходи до реалізації реформи. Паралельно з цим буде створено нове законодавче підґрунтя, що забезпечить основу для роботи ДІАМ. Відповідний законопроект зараз розробляється робочою групою при Мінрегіоні.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Затверджено вартість проїзду концесійними автодорогами: рішення Уряду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини