Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суму авансу за банкет слід проводити через РРО, вважає ДПАУ

Реклама

Як випливає з роз'яснення ДПАУготівкові засоби, отримані як аванс або завдаток за організацію і обслуговування банкету, мають бути проведені через реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) з роздруком фіскального чека на усю суму і з видачею його замовникові. При цьому на РРО повинен використовуватися режим попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) і обліку їх кількості.

Таку позицію податкова пояснює в першу чергу положеннями ст. 3 Закони "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг". Згідно з цією статтею, підприємці, що здійснюють розрахункові операції в готівковій і безготівковій формі при продажі товарів у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму купівлі через РРО з роздруком відповідних розрахункових документів. Крім того, на думку ДПАУ, отримання авансу або завдатку за організацію і обслуговування банкету є свідченням фактичного укладення договору про надання послуга тому на підставі отриманого авансу (завдатку) такі послуги і надаються.

Втім, така позиція ДПАУ, підкріплена листом ВАСУне є досконалою. Так, на думку фахівців "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН"якби факт отримання завдатку означав, що послуга не може бути не надана, то не було б необхідності в ст. 571 ГКрегулюючою наслідки порушення зобов'язань, забезпечених завдатком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини