Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегулювання обігу віртуальних активів: законопроект прийнято за основу

Реклама

На засіданні ВР 2 грудня, було прийнято за основу законопроект № 3637 "Про віртуальні активи"

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, документ застосовується до правовідносин, що виникають у зв'язку із обігом віртуальних активів в Україні, визначає права та обов'язки учасників ринку віртуальних активів, засади державної політики у сфері обігу віртуальних активів.

Дію документа планують застосовувати до правовідносин, що виникають:

1) при постачанні послуг, пов'язаних з обігом віртуальних активів, коли постачальник таких послуг має зареєстроване місцезнаходження або постійне представництво на території України;

2) у зв'язку зі здійсненням правочину відносно віртуальних активів, якщо особа, що здійснює цей правочин визначає, що до такого правочину застосовується право України, якщо це не суперечить положенням чинних міжнародних договорів України.

Планується, що центральним органом виконавчої влади, який формуватиме і реалізуватиме державну політику в сфері обігу віртуальних активів буде Мінцифри.

Пропонується визначити правовий статус та вимоги до постачальників послуг, пов'язаних з віртуальними активами, через проходження процедур державної реєстрації одного або декількох видів діяльності:

- зберігання або адміністрування віртуальних активів та ключів віртуальних активів;

- обмін віртуальних активів;

- переказ віртуальних активів;

- участь і надання фінансових послуг, пов'язаних із пропозицією емітента та/або продажем віртуальних активів.

Робота з нормативно-правовими актами потребує глибинного аналізу, однак за кризових умов у країні важливо формувати швидку стратегію реагування для збереження бізнесу. Для того, щоб контролювати усі зміни і оперативно формувати план дій, важливо користуватися сучасними інструментами для оптимізації роботи юриста. Онлайн-система ІПС ЛІГА:ЗАКОН пропонує не тільки актуальну базу законодавства, але й безліч додаткових функцій: моніторинг правової картини дня, швидкий пошук документів зі зворотніми посиланнями, автоматичні сповіщення про всі важливі зміни в обраному документі. Почніть користування вже зараз для максимальної ефективності в режимі карантину.

Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для юристів, адвокатів та партнерів юридичних компаній. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини